top of page

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je onze meest gestelde vragen, wij hebben op bijna alle vragen een antwoord. Mocht het antwoord op jouw vraag hier niet tussen staan neem dan gerust contact op

 • Wat is jullie werkgebied?
  Wij werken in een straal van 1 uur rijden vanaf onze showroom in Wormerveer. Echter we maken hierop wel eens een uitzondering, wel rekenen we dan extra kosten in verband met de lange reistijd.
 • Zijn jullie ervaren?
  Wij beschikken over veel ervaren medewerkers, wij hebben heel veel situaties meegemaakt die niet standaard waren, en waarin wij toch tot een oplossing zijn gekomen. Hierdoor noemen wij onszelf terecht ervarings deskundige op het gebied van renovlies- en schilderwerk.
 • Hoeveel mensen werken er in jullie bedrijf?
  Wij werken met een vaste groep van 9 mensen, door ons uitgebreide netwerk van oproep krachten met welke wij regelmatig werken, kunnen we beschikken over een grotere groep werknemers.
 • Kan ik jullie werk ergens komen bekijken?
  Zeker, wij beschikken over een showroom in Wormerveer, hier kun je bekijken hoe ons werk er uit ziet. Hier kun je ook andere behang soorten bekijken en verschillende verf technieken. Ook kun je hier verschillende vloeren en plinten bekijken die we in samenwerking net onze partners kunnen plaatsen.
 • Wat is renovlies eigenlijk?
  Renovlies is een glad en stevig behang dat is gemaakt van papier, verstevigd met diverse soorten vezels. Het is rekbaar en daardoor zeer geschikt voor in de nieuwbouw omdat het de scheuren die in de wanden zullen komen overbrugd en dus niet zichtbaar laat zijn. Renovlies is sterker als stucwerk en kan tegen een stootje, ook komen er niet snel krassen in. Renovlies is na goed aanbrengen eeuwig te gebruiken als ondergrond voor meerdere lagen verf en patroon behang, en ook voor andere denkbare vormen van wandafwerking.
 • Kan ik over renovlies heen behangen?
  Zeker, we raden zelfs aan om op nieuwe wanden eerst een laag renovlies aan te brengen, het renovlies zorgt dat de wand glad en egaal word en dient als perfecte basis voor ander behang. En ben je het behang na een tijdje zat? Dan haal je het gemakkelijk van het renovlies af en kun je het voorzien van een ander behang, of verf in elke gewenste kleur.
 • Is renovlies geschikt voor in de badkamer?
  Nee, in badkamers kun je geen renovlies gebruiken, het grote gehalte aan vocht in de ruimte zal de lijm op weken en er voor zorgen dat het renovlies los laat. Wel kunnen wij uw badkamer voor u stucen en voorzien van de juiste verf voor in badkamers.
 • Behangen jullie ook de schuine zolder kappen, of zolder platen?
  Nee, deze zijn niet geschikt om te behangen. Na verloop van tijd zal het behang gaan kreuken omdat de houten platen verschuiven door de werking van het huis, deze houten platen werken op een andere manier dan de wanden in de woning, met een zeer storend resultaat als gevolg. Wij gaan bij deze kappen als volgt te werk: - alle gaten worden dicht gemaakt met flexibele plamuur - hoeken en naden worden dicht gekit - 2 lagen verf worden aangebracht Het resultaat is een strakke zolder die gelijk veel groter zal lijken.
 • Komen jullie naar een kijkdag?
  Zeker, wij komen graag naar kijkdagen, in eerste instantie om kennis te maken en u een duidelijkere indruk te geven met wie u in zaken gaat. Maar ook om eventueel advies te geven en om uw wensen te bespreken. Ook kunnen we dan de wanden bekijken en op- of aanmerkingen maken indien de staat van de wanden nog niet naar wens is.
 • Wat moet ik vermelden in mijn offerte aanvraag?
  Wees hierin aub zo duidelijk mogelijk, vermeld in ieder geval uw naam, mail adres en telefoon nummer. Indien u de vierkante meters al weet geeft u deze dan aub ook door. Of een bouwtekening indien u de meters niet weet, en wilt dat wij deze berekenen. Graag ook een omschrijving van uw wensen. Wilt u liever even bellen om de werkzaamheden te bespreken, of om andere vragen te stellen? Geen probleem, wij zijn beschikbaar!
 • Hoeveel garantie krijg ik op het werk?
  Ja, er zit 3 jaar garantie op ons werk. Ontstaat er in die periode een gebrek in ons werk, laat het dan weten en het word opgelost.
 • Hoe lang duurt het voordat ik een offerte ontvang na mijn aanvraag?
  Normaal gesproken ontvangt u dezelfde dag een offerte, maar binnen 48 uur na aanvraag heeft u altijd de offerte binnen, tenzij er nog informatie nodig is om uw offerte compleet te kunnen maken.
 • Laten jullie verf achter om eventuele beschadigingen bij te werken?
  Indien er verf over is laten we altijd van elke gebruikte kleur een restant achter, zo kunt u schade of vegen weg werken. Bewaar de verf graag op een niet te warme plaats, de schuur is vaak perfect, maar pas op dat de verf met vorst uit de schuur gaat. Houd er rekening mee dat de verf kan verkleuren in de emmer na een tijdje, probeer dus als u iets wilt bijwerken altijd eerst een stukje op een onopvallende plek, en wacht tot de verf goed droog is om te zien of er geen kleur verschil is.
 • Is er korting mogelijk?
  Omdat wij veel tijd en aandacht in ons werken met lagere prijzen als een aantal van onze concurrenten, geven wij geen korting op onze prijzen. Wel is er een buren korting mogelijk als er 2 of meer buren mee doen waar wij tegelijkertijd aan het werk kunnen.
 • Werken jullie met burenkorting?
  Zeker. Indien er 2 of meer buren mee doen waar wij tegelijkertijd aan het werk kunnen dan hebben wij hier voordeel van, van dit voordeel kunt u dan allemaal mee profiteren, wij geven dan namelijk 5% korting op het renovliezen en schilderen van de wanden.
 • Voeren jullie ook stucwerk uit?
  Ja wij voeren ook stucwerk uit. Wij merken dat veel mensen de V naden en het korrelige spac spuitwerk aan het plafond niet mooi vinden, wij kunnen het plafond strak stucen en schilderen zodat niet alleen de wanden, maar ook de plafonds super strak worden. Ook kunnen we uw gehele woning stucen, echter in de nieuwbouw adviseren we dit niet te doen, doordat uw woning de eerste jaren nog beweegt (werkt) zullen de wanden gaan scheuren en het stucwerk zal mee scheuren. Renovlies overbrugt deze scheuren en zorgt dat ze niet zichtbaar worden. Tevens komen er sneller butsen en krassen in stucwerk, vooral Indien u kinderen heeft is het dus raadzaam om voor renovlies te kiezen.
 • Werken jullie met dunpleister?
  Ja, wij werken met dunpleister, in 1 a 2 dagen kunnen wij uw woning voorzien van dunpleister. Dit is een laag van 2 a 3 millimeter die in de meeste gevallen voldoende is om uw nieuwbouw woning er strak uit te laten zien, deze laag moet ongeveer 2 dagen drogen en dan kan hij worden overschilderd, hierna zal uw woning er super strak uit komen te zien, de kosten voor dunpleister en schilderen zijn een stuk lager als de kosten voor stucen en schilderen. Houd er rekening mee dat dunpleister zwakker is al renovlies, en dus sneller butsen en krassen zal vertonen als er tegenaan word gebotst. Ook zullen de scheuren die door het 'werken' van de wanden ontstaan te zien zijn in het pleisterwerk.
 • Voeren jullie ook binnen schilderwerk uit?
  Wij voeren ook alle soorten binnen schilderwerk uit, onze teams bestaan uit ervaren schilders die al vele jaren schilderwerk van hoge kwaliteit opleveren bij onze klanten. Wij schilderen trappen, deuren, kozijnen, plinten, wanden, plafonds en alle overige onderdelen binnenshuis.
 • Voeren jullie ook buiten schilderwerk uit?
  In principe niet, wij waren voorheen een all round schildersbedrijf dat dus ook buiten schilderwerk uitvoerde, echter sinds 2016 hebben we er voor gekozen om ons te specialiseren in renovlies en binnen schilderwerk. Aangezien een aantal van ons ook zijn opgeleid om buiten schilderwerk uit te voeren, zouden we in overleg kleine buiten schilder klussen uit kunnen voeren in combinatie met uw binnen schilderwerkzaamheden. Ook beschikken wij over een breed netwerk aan schildersbedrijven die wel veel buiten schilderwerk uitvoeren, we kunnen hierin dus altijd met u op zoek naar een oplossing.
 • Leggen jullie ook vloeren?
  Zeker, omdat wij samenwerken met professionals in andere vakgebieden kunnen wij ook verschillende soorten vloeren plaatsen. Denk hierbij aan pvc vloeren, laminaat vloeren, diverse gietvloeren en diverse smeer vloeren. Ook het egaliseren van de bouw vloer kunt u aan ons overlaten. Wij hebben hierin zorgvuldig onze partners gekozen, daardoor kunnen wij met trots zeggen dat we achter de kwaliteit van deze vloeren staan, we geven dan ook garantie op deze werkzaamheden. Bijkomend voordeel is dat u niet op zoek hoeft naar een andere partij om deze werkzaamheden uit te voeren, en dat wij de planning voor zowel deze als onze werkzaamheden van u over kunnen nemen indien gewenst. Zo heeft u meer tijd om 1 van de andere uitdagingen aan te gaan die komen kijken bij een nieuwe woning of een verbouwing.
 • Plaatsen jullie ook plinten?
  1 van onze partners plaatst alle soorten en maten aan plinten. Ook hierin hebben wij een professionele partner gevonden die vakwerk aflevert. Ook op deze werkzaamheden geven wij garantie.
 • Brengen jullie ook andere behang soorten aan?
  Wij zijn all round behangers, wij kunnen elke soort behang voor u aanbrengen, van fotobehang tot de lastigste patronen. Ook verkopen wij in onze showroom een aantal mooie behang collecties, kom eens langs om inspiratie op te doen!
 • Hoe gaan jullie te werk?
  Indien u ons na het zien en overleggen van de offerte opdracht heeft gegeven om de werkzaamheden uit te voeren, gaan wij als volgt te werk: - indien nodig en besproken dekken wij de vloeren af. - wij beschermen de vensterbanken en deurkrukken - wij halen stopcontacten, lichtschakelaars en trapleuningen los - vervolgens schuren we de wanden met een wandschuurmachine, aangesloten op een stofzuiger, voor minimale stof overlast. - we voorzien de wanden van een fixerende primer. Deze zorgt ervoor dat de lijm niet te snel in de wanden trekt, en zorgt dus voor een goede hechting van het behang. - vervolgens word het behang aangebracht op de wanden (Ecotex 9190) - hoeken en naden worden strak gekit met acrylaat kit. - alles word geschilderd in een schrobklasse 1 muurverf (Relius R1 pro voor wit tinten, Wijzotex extra mat voor kleuren)
 • Is het handig als ik jullie een sleutel geef?
  Graag zelfs, wij beginnen meestal vroeg met werken, en het kan zijn dat wij tot wat later als gebruikelijk door werken, daarom hebben wij het liefst een sleutel zodat we nooit voor een vaste deur staan. Na de klus overhandigen we de sleutel weer of indien gewenst laten we deze achter in de woning en sluiten we de deur.
 • Wat is de gebruikelijke volgorde van werkzaamheden in een lege of nieuwe woning?
  Het is gebruikelijk om te starten met stucwerk aan plafonds, en eventueel met de badkamers en toiletten, daarna de wanden, dan de vloeren en als laatste de keuken en overige aankleding van de woning.
 • Wat verwachten jullie van de klant/opdrachtgever?
  Wij hebben een toilet voorziening nodig, stromend water en elektriciteit. Ook is het niet handig als het kouder als 8 en warmer als 23 graden is in de woning.
 • Wanneer moet ik betalen?
  Wij rekenen voor aanvang van de klus 20% aanbetaling, het restant brengen wij nadat de werkzaamheden zijn uitgevoerd in rekening. Indien de werkzaamheden door omstandigheden uitkopen kan het zijn dat we tussentijds een deel factureren dat gelijk staat aan het tot dan toe uitgevoerde werk.
 • Hoe laten jullie de woning achter?
  Wij laten de woning achter met super strakke wanden en/of plafonds. En we vegen de vloer netjes aan.
 • Beschermen jullie de vensterbanken?
  Wij plakken de vensterbanken af zodat deze schoon blijven.
 • Gebruiken jullie voorstrijk?
  Wij gebruiken op zuigende wanden ten aller tijden voorstrijk. Dit bevorderd de hechting van het renovlies behang op de lange termijn. Wij geven dan ook 5 jaar garantie op de hechting van ons behang.
 • Kan renovlies over ander behang worden aangebracht?
  In sommige gevallen kan dit, het behang moet dan wel vlak zijn. Indien het behang niet vlak is, maar wel goed vast zit, kan er een dunne egaliserende laag over het behang worden aangebracht, hierna kan er renovlies overheen. Indien het behang niet goed vast zit moet het worden verwijderd voordat er renovlies op de wand kan. Alle genoemde werkzaamheden kunnen wij voor u uitvoeren.
 • Is het schuren van wanden nodig?
  In de meeste gevallen is het schuren van de wanden nodig om een strak resultaat te kunnen verkrijgen.
 • Met welke materialen werken jullie?
  Wij werken alleen maar met de beste materialen van professionele merken. Ten eerste omdat we hiermee werk van hoge kwaliteit kunnen leveren met een lange levensduur. Maar ook omdat deze materialen beter verwerkbaar zijn ten opzichte van goedkopere materialen. Het standaard renovlies dat wij gebruiken is Ecotex 9190 https://ekotexwandafwerking.nl/product/excellent-glasweefsel-glad-2/ dit behang is sterk en scheur overbruggend, het kan tegen een stootje en zorgt voor een geheel gladde wand. Indien gewenst werken we ook met andere renovlies of glasvlies soorten, zoals bijvoorbeeld een visgraat motief, of een ruitje in het patroon, en zo zijn er nog vele varianten te zien in onze showroom. De muur- en plafondverf die wij gebruiken is de matte Relius R1 Pro https://www.relius.nl/ProductinfoDetail.asp?ProductId=2017 , ook gebruiken we de Wijzotex extra mat https://www.wijzonol.nl/consument/verf/wijzotex-extra-mat-bioseries . Beiden hebben een mooie matte uitstraling en zijn zeer goed reinigbaar, ze zijn in vrijwel alle kleuren te mengen. Ook maken wij mooie kalkverf wanden met levende en unieke motieven erin, de kalkverf die wij gebruiken is de LAB Chalk https://vestingh.nl/collections/lab-chalk wij werken ook met andere verfsystemen van LAB https://vestingh.nl/collections/lab-paint?usf_sort=r De achterwand van de keuken kan het door wilde kook avonturen zwaar te verduren krijgen, vet en saus spetters zijn over het algemeen lastig te verwijderen. Maar met 2 lagen Sigma Pearl Clean matt https://www.sigma.nl/verf/wand-en-plafondafwerking/sigma-pearl-clean-matt is dit geen probleem, als wij deze aanbrengen op de achterwand van uw keuken of op andere plaatsen waar veel vuil kan komen, houd u deze wanden gemakkelijk schoon en mooi mat. Voor het schilderen van houtwerk binnen gebruiken wij als grondverf de Wijzonol hechtprimer aqua https://www.wijzonol.nl/consument/verf/aqua-hechtprimer en deze werken we af met de zijdeglans (of mat of hoogglans indien gewenst) watergedragen verf van Wijzonol https://www.wijzonol.nl/consument/verf/aqua-zijdeglans . Hierna ziet uw houtwerk er weer voor jaren geweldig uit. Ook hebben wij in de showroom een aantal collecties behang te koop, voornamelijk van Rasch https://www.rasch-tapeten.de/en/ . Mooie collecties met voor iedereen wel iets te kiezen. Uiteraard plakken wij ook alle zelf aangekochte behang soorten
 • Kan er ook met door mij zelf aangebracht materiaal worden gewerkt?
  In overleg is dit mogelijk, echter werken wij omdat we garantie geven op ons werk en graag werk van hoge kwaliteit af willen leveren niet met de 'goedkopere merken' van diverse bouwmarkten. Indien u met ons communiceert welke materialen u van plan bent zelf aan te leveren zullen wij deze beoordelen en u laten weten of wij met deze materialen de kwaliteit kunnen leveren die we graag leveren.
 • Uit welke kleuren kan ik kiezen?
  Uit vrijwel alle kleuren van alle bouwmarkten en uit waaiers van bijna alle verf merken kunt u kiezen, er zijn hierin dus vele tienduizenden mogelijkheden, alvast veel succes met kiezen:)
 • Hoeveel grams renovlies gebruiken jullie?
  Standaard gebruiken wij 150 grams renovlies van Ecotex. Maar indien gewenst zijn er ook andere opties mogelijk.
 • Gebruiken jullie schrobvaste verf?
  Zeker. Wij gebruiken enkel schrobklasse 1 muurverf.
 • Is het renovlies dat jullie gebruiken glad?
  De Ecotex 9190 die wij standaard gebruiken is glad. Maar we kunnen ook met alle andere patronen werken. Denk aan een fijne of grove visgraat, een kleine tot grove ruit, of vele andere patronen.
 • Is het mogelijk om de wand van mijn keuken van een extra schrobvaste laag te voorzien?
  Dat is mogelijk, en raden wij ook aan. Tijdens het koken kunnen er vet- of saus spetters op de wanden komen, hoewel de muurverf die wij standaard gebruiken al zeer goed te reinigen is, is deze niet geschikt voor het verwijderen van dit soort vlekken. Hiervoor brengen wij op deze plekken de Sigma Pearl Clean matt aan in 2 lagen. Na droging is van deze verf alles af te wassen.
 • Hoe ver van tevoren moet ik de opleverdatum doorgeven?
  Uiteraard weten we dit het liefst zo vroeg mogelijk van tevoren. Door ons grote team, en ons netwerk aan oproep krachten kunnen we flexibiliteit bieden indien de oplever datum veranderd.
 • Hoe lang zijn jullie bezig met de werkzaamheden?
  Met een gemiddelde woning zijn we 3 tot 5 werkdagen bezig met het schuren, behangen en schilderen van de wanden. Indien er extra werkzaamheden zoals stucwerk, schilderen van houtwerk of andere taken bij komen zal de looptijd logischerwijs langer worden.
 • Hoe lang van tevoren moet ik de kleuren doorgeven?
  Wij begrijpen dat het uitkiezen van kleuren voor een woning die u enkel nog op papier of op foto's hebt gezien een lastige keuze kan zijn, we zijn hierin dan ook flexibel en denken mee indien gewenst. Uiteraard stellen we het op prijs als de aan te brengen kleuren zo vroeg mogelijk bij ons bekend zijn, maar indien dit pas een paar dagen voor aanvang gebeurd kunnen we hier ook mee omgaan.
 • Wat is de beste werkvolgorde van de diverse onder aannemers?
  De normale werkvolgorde is: eerst eventueel stucwerk aan plafonds, dan eventueel de badkamers en toiletten. Dan de wanden (wij dus), dan de vloeren en als laatste de keuken en overige aankleding van de woning.
 • Kunnen jullie tegelijk met andere bedrijven aan het werk in de woning?
  Sommige werkzaamheden kunnen in overleg tegelijk worden uitgevoerd, maar het is niet handig. We lopen op meerdere plaatsen in de woning en als wij bezig zijn zullen er wanden nat zijn, omdat dit onze dagelijkse bezigheid is weten wij hoe we hiermee om moeten gaan, maar andere klussers vaak niet, met soms schade aan de net geschilderde wanden als gevolg. Liefst zijn wij dus als enigste bezig de dagen dat we er zijn.
 • Indien jullie de trappen schilderen, wanneer kunnen deze dan belopen worden?
  Een dag na het schilderen van de tredes kunnen deze weer voorzichtig belopen worden op sokken. De verf zal de eerste weken nog aan het uitharden zijn, om deze reden adviseren wij om het schilderen van traptreden pas te plannen nadat andere bedrijven klaar zijn, en om ze de eerste weken met sokken te belopen.
 • Hoelang duurt het voordat de wanden droog zijn?
  De muurverf droogt snel, na 3 a 4 uur zullen ze stof droog zijn. Echter heeft de muurverf nog 3 tot 4 weken nodig om volledig door te drogen en om op zijn eind sterkte te komen. De schrobvastheid van de verf is ook pas op zijn hoogst na deze periode.
 • Zijn jullie flexibel indien de oplevering van de woning uitloopt?
  Zeker, wij hebben een groot team en een netwerk van oproep krachten. Indien nodig kunnen wij schakelen als de oplever datum veranderd. In sommige gevallen kan de klus hierdoor 1 a 2 dagen uitlopen dus het advies is altijd om ruim te plannen tussen de verschillende onder aannemers om een te krappe planning bij onvoorziene omstandigheden te voorkomen.
bottom of page