top of page

Waarom Renovlies behang?

Tegenwoordig worden bijna alle nieuwbouw woningen behangklaar opgeleverd, dit betekend wanden met hier en daar nog kleine gaatjes en krassen, die wat werk nodig hebben om strak te worden. Voorheen werden alle wanden van nieuwbouw gestuct, tegenwoordig is het met renovlies mogelijk om de wanden net zo strak als stucwerk te krijgen zonder te stucen, en dit is nog een stuk goedkoper ook, tot wel 40% in combinatie met schilderwerk. Ook heeft renovlies enkele andere voordelen, we zetten ze hieronder op een rijtje

 

1. Zoals eerder genoemd is renovlies een stuk voordeliger als stucwerk, het scheelt in combinatie met schilderwerk wel tot 40% van de prijs

2. Renovlies vangt de scheuren op die een nieuwbouw woning de eerste jaren te verduren krijgt, zodat er geen scheuren in de wanden komen die bij stucwerk wel te zien zijn.

3. Renovlies ziet er na het afkitten van naden en kieren net zo strak uit als stucwerk, renovlies is namelijk naadloos aan te brengen.

4. Renovlies is brand vertragend.

5. Renovlies is stootvast en krasvast, de soort renovlies die wij gebruiken is van zeer hoge kwaliteit.

6. De klus kan veel sneller dan bij stucwerk, omdat renovlies sneller aan te brengen is en omdat het behang slechts 1 dag droogtijd nodig heeft voordat het overschilderd kan worden, in plaats van 4 tot 7 dagen droogtijd bij stucwerk.

3 tips van Renovlies

  • Als koper van een nieuwbouw woning krijgt u normaal gesproken een week of 3 a 4 voor de definitieve oplevering een voor schouw, dit betekend dat u de kans krijgt om alvast wat zaken te controleren zoals de aanbouw of de plaatsen waar stopcontacten of leidingen moeten komen. Gebruik deze kans goed want het komt wel eens voor dat er bijvoorbeeld een leiding of stopcontact op de verkeerde plaats zit, als dit pas laat word opgemerkt zal dit problemen opleveren omdat de sleuven voor de omgelegde leidingen weer moeten worden opgevuld met gips, dat zal volledig moeten drogen aangezien er geen hechting is op natte delen.

  • Let tijdens de voorschouw alvast op of de hoeken van de wanden strak zijn, en niet golvend, en geef het aan aan de bouwer als dit niet het geval is, dan zijn de wanden namelijk niet behang klaar. Let er ook op dat er geen beton pukkels op de wanden zitten, deze zijn slecht vlak te schuren, ook in dit geval zijn de wanden niet behang klaar, en is dus de aannemer in gebreke.

  • Omdat er in de keuken vaak vet spetters en andere hardnekkige vlekken op de achterwand kunnen komen raden we aan om hier over de muurverf een laag matte transparante lak aan te brengen, deze kan na droging met een schuurspons worden gereinigd, wij kunnen dit ook verzorgen, geeft u dit aub aan in uw offerte verzoek dan rekenen we hier de prijs voor uit.

Geinteresseerd in onze diensten? Vraag een offerte aan!
bottom of page