top of page
foto-bg.jpg

Projecten in de agenda

STOER Krommenie

toer Krommenie bestaat uit 17 moderne appartementen. Stoer Krommenie verrijst op de hoek van de Mercurius- en de Hermesstraat. Het oude bedrijventerreintje wordt de komende jaren getransformeerd tot leuk en levendig woongebied. 

Stoer Krommenie kenmerkt zich door woningen met veel licht en het grote zonnige terras pal op het zuiden. De woningen op de eerste en tweede verdieping bereik je via de ruime entree met de trap of de lift. Meer dan 100 zonnepanelen voorzien de woningen van energie en maken de woningen energieneutraal*, dit betekent dat de energie die wordt gebruikt om de woningen te verwarmen, ventileren, verlichten en van warm water te voorzien wordt opgewekt door de eigen zonnepanelen.

De Mercurius Wormerveer

De voormalige Kunstdrukkerij Mercurius aan de Dubbele Buurt in Wormerveer wordt momenteel getransformeerd in een bijzonder wooncomplex met 50 koopappartementen. Het pand met de monumentale voorgevel uit 1885 krijgt ook een groot gezamenlijk dakteras. Van het gebouw blijft de buitenkant zoveel mogelijk intact.

De achttien woningen op de begane grond meten tussen vloer en plafond ruim vier meter. Ook op de eerste etage, met evenveel één-, twee- en driekamerappartementen en zelfs op de tweede verdieping blijft het plafond ruimschoots boven de maatvoering van het heersende Bouwbesluit. Die hoogte wordt in zes studio’s op de begane grond benut voor een entresol, extra vierkante meters de lucht in. De andere studio’s liggen verdeeld over de andere woonlagen. Met minimaal 40 vierkante meter zijn dit allemaal starterswoningen.

Stoer.jpg
mercurius.webp
stoer voorkant_edited.jpg
mercurius 2.webp

Bannehoven Zaandijk

De nabijheid van de Polder Westzaan, de openheid, de uitzichten: het streeklandschap dringt op een natuurlijke manier door tot in het hart van De Bannehoven. Hier woon je omringt door volwassen bomen en waterpartijen en met centraal in de wijk intieme groene hofjes. De natuur loopt door tússen de woningen en komt via de terrassen, balkons en veranda’s ook bijna ín de woningen. Auto’s zien we niet in het straatbeeld, zij staan verdekt geparkeerd en rijden om de wijk heen. Via fiets- en wandelpaden verbindt de wijk zich met haar omgeving.

Bannehoven pic.jpg
pltgr bannehoven.png

The Cube Amsterdam

Pal aan het groene buurtplein, in het centrum van de wijk, verrijst The Cube. Een karakteristiek gebouw met een fraai silhouet en een bijzondere horizontale en verticale verdeling van bouwlagen. The Cube is een ontwerp van De Zwarte Hond, een toonaangevend ontwerpbureau voor architectuur en stedenbouw. Uniek in het ontwerp van The Cube is het hotelsuite concept, een concept dat inspeelt op de lifestyle van de toekomstige bewoners. 

sausalitolaan, Amsterdam.jpg
the cube.jpg

Quatrebras Badhoevedorp

Quatrebras is prachtig dorps wonen in een omgeving van ronde singels en wijkjes vol groen en water nabij het vernieuwde centrum. En dat op luttele minuten van de hoofdstad!

Groots wonen is nu heel dichtbij

Het is goed wonen in Badhoevedorp én het wordt nog veel beter. Met de omlegging van de A9 ontstaan er veel kansen om een mooier en schoner Badhoevedorp te ontwikkelen. Onder de naam ‘Quatrebras’ komen hier ruim 1.200 woningen, een nieuw centrum én een groen park verdeeld over drie deelgebieden: Quatrebras ParkQuatrebras Centrum en Quatrebras Dorp. Een ruim opgezet gebied, met karakteristieke Badhoevedorpse lanen, parken en brinken. Groots en ruim wonen, dicht bij de hoofdstad, groen, voorzieningen en winkels.

quatrebras.jpg
quatrebras-28-photo.jpg.1024x768_q80_crop-scale.jpg

Nobelhorst het dorp van Almere

In Nobelhorst is het heerlijk wonen, ondernemen en spelen. Hier geniet je van het dorpse karakter en de gezellige sfeer. Je maakt een praatje met de buren voor de deur en kinderen spelen na schooltijd heerlijk uren buiten. Het bos in jouw achtertuin zorgt ervoor dat je je nooit hoeft te vervelen.

De huizen in de eerste dorpskernen van Nobelhorst, Het Brinkdorp en delen van De Vallei, zijn alweer een aantal jaar bewoond. Wel wordt er nog druk gebouwd in het zuidelijk deel van De Vallei, Het Klooster. Het is tijd om verder te bouwen aan het volgende deel van Nobelhorst: Het Marktdorp.

Schermafbeelding 2022-04-04 211844.jpg
275661764_5012980055434026_8524547615214747410_n.jpg

Noordeinde Wormerveer

De Noordeinde is een van de oudste straten van Wormerveer. Het dorp dat medio 2019 net iets minder dan 12.000 Wormerveerders telde, is onderdeel van gemeente Zaanstad. De plaatsnaam is een verwijzing naar het veer dat destijds over de Zaan naar het aan de overkant gelegen dorp Wormer vaarde. De vele molens zijn een iconisch beeld voor Wormerveer.

Op Noordeinde komt nu een nieuwbouwplan waar BPD bezig is met de ontwikkeling van 59 nieuwbouwwoningen in authentiek Zaanse stijl. Dat is dus wonen in een karakteristieke Zaanse woning, maar dan wel met alle gemakken van een nieuwbouwhuis! Er komen in dit plan hoek- en tussenwoningen, 2-onder-1 kapwoningen en semi-bungalows. Naast koopwoningen komen er ook sociale huurwoningen en een basisschool.

nieuwbouw-wormerveer-zaanstad-noordeinde-2-2048x900.jpg
noordeinde.jpg

De Draai Heerugowaard

In De Draai worden ongeveer 2.700 woningen gerealiseerd, met bijbehorende voorzieningen. De doelstelling is het creëren van een duurzame wijk, met woningen in diverse soorten, maten en prijsklassen.

De wijk biedt ruimte aan zowel gezinnen, als alleenstaanden en aan mensen met en zonder beperking.

csm_de_draai_bouwvelden_b29e4ca304.jpg
csm_De_Draai_luchtfoto_ccd691bfc7.jpg
bottom of page